Go Back Email Link
+ porcje
keto kremowy kurczak z parmezanem

Kurczak w kremowym sosie śmietanowym

Modern Cavegirl
Kremowy kurczak z parmezanem to pyszne danie obiadowe w stylu śródziemnomorskim. W dodatku szybkie i proste w wykonaniu, co tym bardziej przemawia za jego konsumpcją. W towarzystwie pieczarek, suszonych pomidorów, szpinaku i parmezanu kurczak pachnie Południem Europy i nabiera całkiem nowego wymiaru!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 15 mins
Czas całkowity 20 mins
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 293.41 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na kotlety. Posolić i obsmażyć z obu stron na maśle klarowanym. Zdjąć z patelni.
  • Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pieczarki, pomidory suszone oraz szpinak. Dusić przez 8 minut i dodać śmietanę kokosową. Dusić przez kolejne 5 minut, dodać parmezan. Wymieszać do rozpuszczenia, dosolić w razie potrzeby.
  • Włożyć z powrotem kurczaka na patelnię i podgrzać wszystko razem. Podawać z makaronem jajecznym lub shirataki.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu