Kremowy kurczak z parmezanem to pyszne danie obiadowe w stylu śródziemnomorskim. W dodatku szybkie i proste w wykonaniu, co tym bardziej przemawia za jego konsumpcją. W towarzystwie pieczarek, suszonych pomidorów, szpinaku i parmezanu kurczak pachnie Południem Europy i nabiera całkiem nowego wymiaru!
40gparmezantarty lub inny ser długo dojrzewający (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na kotlety. Posolić i obsmażyć z obu stron na maśle klarowanym. Zdjąć z patelni.
Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pieczarki, pomidory suszone oraz szpinak. Dusić przez 8 minut i dodać śmietanę kokosową. Dusić przez kolejne 5 minut, dodać parmezan. Wymieszać do rozpuszczenia, dosolić w razie potrzeby.