Go Back Email Link
+ porcje
keto sałatka z grillowanym halloumi i szparagami

Sałatka z grillowanym halloumi i szparagami

Modern Cavegirl
Nastały już letnie temperatury, pora więc na pyszną letnią propozycję sałatkową. W dodatku idealną na grilla. Te warunki w całości spełnia keto sałatka z grillowanym halloumi i szparagami. Prawie bezobsługowa, a zachwyca zarówno wyglądem jak i smakiem!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 mins
Czas gotowania 15 mins
Czas całkowity 20 mins
Rodzaj dania Sałatka
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 490.28 kcal

Składniki
  

  • 200 g ser halloumi (1 opakowanie)
  • 200 g cukinia
  • 0,5 szt. papryka czerwona
  • 0,5 szt. papryka zielona
  • 0,5 szt. papryka żółta
  • 8 szt. szparagi zielone
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • sól himalajska, kłodawska lub morska do smaku (+ do posypania cukinii)
  • przyprawy śródziemnomorskie (np. oregano, bazylia, tymianek, mięta) do smaku

Sposób przygotowania
 

  • Szparagi gotować 5 minut w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i osuszyć.
  • Cukinię pokroić w grube plastry i posolić, żeby puściły wodę. Papryki pokroić wzdłuż na spore kawałki (takie, żeby nie spadły z rusztu). Ser przekroić wzdłuż na pół.
  • Wszystkie składniki (oprócz oliwy ;)) ułożyć na ruszcie i grillować z obu stron na rumiano. Zdjąć z rusztu, ułożyć na talerzu, doprawić solą i ziołami śródziemnomorskimi oraz polać oliwą.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu