Nastały już letnie temperatury, pora więc na pyszną letnią propozycję sałatkową. W dodatku idealną na grilla. Te warunki w całości spełnia keto sałatka z grillowanym halloumi i szparagami. Prawie bezobsługowa, a zachwyca zarówno wyglądem jak i smakiem!
przyprawy śródziemnomorskie(np. oregano, bazylia, tymianek, mięta) do smaku
Sposób przygotowania
Szparagi gotować 5 minut w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i osuszyć.
Cukinię pokroić w grube plastry i posolić, żeby puściły wodę. Papryki pokroić wzdłuż na spore kawałki (takie, żeby nie spadły z rusztu). Ser przekroić wzdłuż na pół.
Wszystkie składniki (oprócz oliwy ;)) ułożyć na ruszcie i grillować z obu stron na rumiano. Zdjąć z rusztu, ułożyć na talerzu, doprawić solą i ziołami śródziemnomorskimi oraz polać oliwą.