Lato to czas ciast z owocami. Oto najprostsze keto ciasto z owocami, jakie istnieje. Możecie użyć do niego zarówno truskawek, rabarbaru, jak i mniejszych owoców typu porzeczki, maliny czy borówki. Jest wyśmienite i proste w przygotowaniu, także polecam!
250grabarbarulub innych owoców, np. truskawki, borówki, porzeczki (u mnie wyjątkowo czereśnie)
Sposób przygotowania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z solą, dodając po trochu słodzidło. Gdy masa znacznie zwiększy swoją objętość i nie będzie wyczuwalnych grudek słodzidła, dodać żółtka (po jednym) oraz powoli wlewać olej kokosowy.
Wymieszać suche składniki i delikatnie wmieszać do ciasta. Przelać ciasto do tortownicy (jeśli nie korzystacie z silikonowej, to wyłożyć ją uprzednio papierem do pieczenia). Większe owoce pokroić na cząstki. Wyłożyć na wierzch i lekko wcisnąć w ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° i piec ok. 35 - 40 minut. aż wierzch się przyrumieni.