Cofnij Email Link
+ porcje
keto cukinia Hasselback

Cukinia hasselback z boczkiem i mozzarellą

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny keto obiad z cukinią w roli głównej, czyli zapiekana keto cukinia hasselback z boczkiem i mozzarellą. Szybki i prosty patent na ciekawe danie obiadowe, które zachwyci, odżywi i nie zrujnuje kieszeni. Jest to świetny niskowęglowodanowy zastępnik dla ziemniaków hasselback.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 545.07 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Cukinię pokroić w plastry, nie przecinając jej do końca w taki sposób, aby powstały "kieszonki". Posolić ją i odstawić na kilka minut. Wytrzeć z wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° na 15 minut.
  • W międzyczasie boczek i mozzarellę pokroić w plastry odpowiadające wielkością plasterkom cukinii. Podpieczoną cukinię nadziać plasterkami boczku, mozzarellą i listkami bazylii przetykając nimi każdą "przegródkę". Wstawić do piekarnika ustawiając funkcję grill i piec przez kolejne 10 minut.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)