Cofnij Email Link
+ porcje
keto pate z watrobek

Pâté z wątróbki

Avatar for Modern Cavegirl
Keto pâté z wątróbki to pyszny pasztet do smarowania. Pełen wartości odżywczych oraz smaku stanowi świetny pomysł na niskowęglowodanowe śniadanie. Idealny do kanapek na bazie keto pieczywa i nie tylko...
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Rodzaj dania Dodatek
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 152.51 kcal

Składniki
  

  • 200 g wątróbki drobiowe
  • 200 g mięso drobiowe ugotowane (u mnie mięso z rosołu)
  • 4 łyżki masło klarowane
  • 1 szt. cebula
  • 2 ząbki czosnek
  • 2 łyżki cherry wytrawna lub koniak
  • 1 szczypta oregano
  • sól himalajskakłodawska lub morska

Sposób przygotowania
 

  • Masło rozgrzać na patelni. Przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Dodać wątróbki i usmażyć na rumiano. Zalać cherry i odparować. Doprawić solą i oregano. Lekko przestudzić.
  • W misie malaksera umieścić potrawkę z wątróbek oraz ugotowane mięso drobiowe. Rozdrobnić na gładką masę. Doprawić solą w razie potrzeby.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)