Cofnij Email Link
+ porcje
keto krewetki z ostrym dipem pomidorowym

Krewetki z ostrym dipem pomidorowym

Avatar for Modern Cavegirl
Keto krewetki z ostrym dipem pomidorowym to danie zarówno na keto obiad, jak i na imprezę. Typowy finger food w niskowęglowodanowym wydaniu. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owoców morza! :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 295.97 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko umieścić w garnku i gotować do miękkości. Odparować płyn do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać sos sriracha i doprawić solą, wymieszać. Jak lekko przestygnie wmieszać oliwę z oliwek. Zblendować na gładki, aksamitny krem.
  • Krewetki odsączyć z nadmiaru wody i lekko podsmażyć na oleju z awokado (można je obtoczyć w mące łubinowej). Jeść maczane w ostrym dipie pomidorowym.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)