Keto ciasto czekoladowe z kremem z awokado to super deser. Pyszne, intensywnie czekoladowe i pełne słodziutkich borówek zasmakuje każdemu bez względu na styl żywienia. Połączenie czekolady, awokado i borówek to gwarancja sukcesu.
10kroplikropelki słodzące(jeśli krem nie wyjdzie wystarczająco słodki)
150gborówki
Sposób przygotowania
Biszkopt kakaowy
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z erytrytolem i cream of tartar. Żółtka zmiksować z olejem i mlekiem kokosowym. Suche składniki wymieszać, dodać do masy żółtkowej i wymieszać. Delikatnie połączyć obie masy.
Przełożyć do formy na tartę z rantem wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160° z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 20 minut (do suchego patyczka).
Czekoladowy krem z awokado
Czekoladę rozpuścić w 50 ml mleka kokosowego. Zblendować z awokado, kakao i pozostałym mlekiem kokosowym. Dosłodzić kropelkami jeśli jest taka potrzeba. Wyłożyć krem na biszkoptowy spód. Posypać borówkami. Wstawić do lodówki do stężenia kremu (ok. 1 h).