Cofnij Email Link
+ porcje
keto ciasto czekoladowe z kremem z awokado

Ciasto czekoladowe z kremem z awokado

Avatar for Modern Cavegirl
Keto ciasto czekoladowe z kremem z awokado to super deser. Pyszne, intensywnie czekoladowe i pełne słodziutkich borówek zasmakuje każdemu bez względu na styl żywienia. Połączenie czekolady, awokado i borówek to gwarancja sukcesu.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 174.99 kcal

Składniki
  

Biszkopt czekoladowy

Czekoladowy krem z awokado

Sposób przygotowania
 

Biszkopt kakaowy

  • Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z erytrytolem i cream of tartar. Żółtka zmiksować z olejem i mlekiem kokosowym. Suche składniki wymieszać, dodać do masy żółtkowej i wymieszać. Delikatnie połączyć obie masy.
  • Przełożyć do formy na tartę z rantem wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160° z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 20 minut (do suchego patyczka).

Czekoladowy krem z awokado

  • Czekoladę rozpuścić w 50 ml mleka kokosowego. Zblendować z awokado, kakao i pozostałym mlekiem kokosowym. Dosłodzić kropelkami jeśli jest taka potrzeba. Wyłożyć krem na biszkoptowy spód. Posypać borówkami. Wstawić do lodówki do stężenia kremu (ok. 1 h).

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)