Wykwintne danie o niskiej zawartości węglowodanów idealnie wpisujące się w zasady keto diety. Spróbuj tego przepisu na kremowe keto puree z kalafiora z chrupiącym boczkiem i karmelizowaną cebulą! Smakowite, zdrowe i sycące - doskonałe dla miłośników smaków i osób pragnących utrzymać się w stanie ketozy.
Kalafiora ugotować do miękkości, odcedzić i zblendować z mlekiem kokosowym. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na chrupko. Zdjąć z patelni, a na tłuszczu podsmażyć cebulę. Gdy zmięknie i lekko się przyrumieni, to także ją zdjąć. Na pozostałym tłuszczu podgrzać puree z kalafiora, dopasowując konsystencję do własnych preferencji. Doprawić solą do smaku.
Serwować posypany boczkiem i cebulą, a także cebulą prażoną i/lub szczypiorkiem.