W świecie diety ketogenicznej, znalezienie słodkiego uniesienia nie jest proste. Ale to ciasto łączy w sobie nutę tradycji z zasadami keto, oferując nam rozkosz smaku, bez konieczności rezygnacji z ulubionych smaków.
Tłuszcz doprowadzić do wrzenia i gotować na dość intensywnym ogniu przez ok. 4 minuty do momentu nabrania koloru. Ostudzić.
Połączyć ze sobą mokre składniki, dodać wymieszane wcześniej suche składniki. Wymieszać do połączenia.
Czekoladę pokroić w kosteczkę. Dodać do masy zostawiając trochę na wierzch. Wymieszać, przełożyć masę do kwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pozostałe kawałki czekolady.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160℃ z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 15 - 20 minut do zarumienienia.