Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcje
Mniejszy
Normalny
Większy
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Modern Cavegirl
Odkryj przyjemność smaku dzięki przepisowi na keto racuszki drożdżowe z jabłkami, łączącemu tradycję z zasadami diety ketogenicznej.
5
z 1 oceny
Wydrukuj
Udostępnij na FB
Przypnij przepis
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
7
minuty
minut
Czas całkowity
12
minuty
minut
Rodzaj dania
Śniadanie
Kuchnia
Polska
Ilość porcji
1
porcja
Kalorie
527.11
kcal
Składniki
1x
2x
3x
2
szt.
jajka
50
ml
gęste mleko kokosowe
(nie napój)
0,5
łyżeczki
drożdże instant
15
g
błonnik bambusowy
(3 czubate łyżki)
1
łyżka
erytrytol
0,5
łyżeczki
cynamon
75
g
jabłka
kwaśne
25
g
masło klarowane
lub olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Dodać jajka, erytrytol, cynamon i błonnik bambusowy.
Jabłko pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy.
Tłuszcz rozgrzać na patelni. Wykładać łyżką po porcji ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Serwować na ciepło.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)