Masło rozpuścić. Dodać mleko kokosowe, espresso, powidła śliwkowe, kolagen, kawę mieloną i przyprawę do piernika. Wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Odstawić.
Jajka ubić z solą, erytrytolem i cream of tartar na puszystą masę. Dalej mieszając powoli dodawać masło z dodatkami. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, delikatnie wmieszać do masy jajecznej.
Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160℃ z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 40 - 45 minut. Ostudzić.
Polewa czekoladowa
Czekoladę rozpuścić w mleku kokosowym (na małej intensywności palnika). Powstałą polewą oblać wierzch ciasta. Posypać skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi.