Cofnij Email Link
+ porcje
keto ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe z kawową galaretką

Avatar for Modern Cavegirl
Niech to wyjątkowe keto ciasto orzechowe z kremem kawowym i galaretką będzie gwiazdą Twojego stołu. Spraw sobie i swoim bliskim niezapomnianą ucztę smaków i aromatów.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 25 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 50 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 189.29 kcal

Składniki
  

Orzechowy Keto Biszkopt

Krem Kawowy

Galaretka Kawowa

Sposób przygotowania
 

Orzechowy Keto Biszkopt

  • Białka ubić na sztywno z solą, cream of tartar i erytrytolem. Żółtka wymieszać z mlekiem kokosowym i rozpuszczonym tłuszczem. Dodać suche składniki i wymieszać. Następnie delikatnie połączyć z pianą z białek. Przelać ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 160℃ w trybie termoobiegu do suchego patyczka (ok. 25 minut). Ostudzić, przekroić na 2 blaty.

Krem Kawowy

  • Schłodzone mleko kokosowe ubić na sztywno z kawą w proszku (najlepiej wstawić do zamrażarki na 30 minut przed ubijaniem). Dosłodzić kropelkami, dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać do połączenia.
  • Kremem przełożyć biszkopt orzechowy i wstawić do lodówki.

Galaretka Kawowa

  • Zaparzyć kawę o objętości ok. 350 ml, dosłodzić kropelkami i rozpuścić w niej żelatynę. Wstawić do lodówki, a gdy lekko stężeje, wylać na wierzch ciasta. Umieścić z powrotem w lodówce na min. 2 h do pełnego stężenia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)