Cofnij Email Link
+ porcje
kokosowe keto ciasto szyfonowe

Kokosowe ciasto szyfonowe

Avatar for Modern Cavegirl
Odkryj najbardziej puszysty keto biszkopt szyfonowy, stanowiący zarówno pyszną przekąskę per se, jak i idealną bazę do ciast przekładanych i tortów.
Brak ocen
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 1 godzina
Czas całkowity 1 godzina 5 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 85.37 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Rozdziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno z erytrytolem i sokiem z cytryny. Żółtka zmiksuj z oliwą i mlekiem, a następnie dodaj mąkę kokosową. Delikatnie połącz obie masy.
  • Przelej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i potrząśnij tortownicą, aby pozbyć się bąbelków powietrza. Piecz w piekarniku nagrzanym do 120℃ przez 40 minut, a następnie 20 minut w 150℃. Wyjmij ciasto z piekarnika i zrzuć tortownicę z małej wysokości na blat. Ostudź.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)