Mroczne keto czarne ciastka są idealną przekąską na Halloween! Zróbcie je w kształcie dyni, nietoperza czy wiedźmy, aby były jeszcze bardziej klimatyczne!
Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misie malaksera i ucierać przez kilka minut aż do połączenia składników i uzyskania gładkiego ciasta. Z ciasta uformować kulę i wstawić na min. 30 minut do lodówki. Można też podzielić je od razu na 3 - 4 części, jeśli będziesz je wałkować partiami. Schłodzone ciasto rozwałkowywać i wykrawać ciastka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 10 - 15 minut, uważając aby ich zanadto nie przesuszyć.
Polewa czekoladowa
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnuszku na bardzo małym ogniu. Każde ciastko posmarować cienką warstwą czekolady i odstawić do zastygnięcia.