Pyszne połączenie ciasta z deserem - keto tarta z panna cottą. Kruchy spód ciasta fantastycznie komponuje się z kremową panna cottą. Galaretka malinowo - różana stanowi natomiast wspaniałe zwieńczenie całości zarówno pod względem kolorystycznym, jak i smakowym.
Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze aż do uzyskania jednorodnego ciasta. Wylepić nim okrągłą formę do tarty (ok 16 - 18 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb pieczenia góra + dół) przez ok. 12 - 15 minut aż do lekkiego zrumienienia.
Matcha Panna Cotta
Żelatynę namoczyć w odrobinie mleka kokosowego. Resztę mleka kokosowego podgrzać ze słodzidłem, matchą i ekstraktem z wanilii aż do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę do mleka kokosowego i dokładnie wymieszać. Ostudzić,a gdy zacznie lekko tężeć wylać na upieczony spód i umieścić w lodówce do całkowitego stężenia.
Galaretka malinowo - różana
Żelatynę rozpuścić w gorącej herbatce malinowej (najlepiej zaparzyć herbatkę w mniejszej ilości wrzątku, a po rozpuszczeniu żelatyny dopełnić zimną wodą). Dodać wodę różaną oraz stewię i wymieszać. Odstawić do lekkiego zastygnięcia, po czym wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.