Cofnij Email Link
+ porcje
keto sernik dyniowy

Sernik dyniowy wegański

Avatar for Modern Cavegirl
Idealny, mocno jesienny i pekanowo - klonowy w smaku, czyli jedyny w swoim rodzaju keto sernik dyniowy. Dodatkowo wegański. Zapewniam - pełen smaku i aromatu!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas całkowity 2 godziny 10 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 272.73 kcal

Składniki
  

Orzechowy spód

Masa "sernikowa"

Sposób przygotowania
 

Orzechowy spód

  • Orzechy rozdrobnić dość drobno w malakserze (ale nie do konsystencji mąki), dodać pozostałe składniki i miksować dalej do połączenia składników. Powstałą masą wylepić spód niewielkiej tortownicy (u mnie średnica 20 cm). Wstawić do lodówki.

Masa "sernikowa"

  • Wszystkie składniki zblendować lub zmiksować w malakserze (nawet nie trzeba go myć po przygotowywaniu spodu :P). Wyłożyć na schłodzony spód i wstawić z powrotem do lodówki na minimum 2 godziny lub do pełnego stężenia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)