Cofnij Email Link
+ porcje
keto sałatka z panierowanym camembertem

Sałatka z panierowanym camembertem i awokado

Avatar for Modern Cavegirl
Keto sałatka z camembertem to świetny pomysł na pyszne śniadanie lub solidną przekąskę. Kremowy, rozpływający się camembert w panierce komponuje się rewelacyjnie z awokado i chrupką sałatą. Polecam o każdej porze roku!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 8 minuty
Czas gotowania 6 minuty
Czas całkowity 14 minuty
Rodzaj dania Sałatka
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 613.57 kcal

Składniki
  

Panierowane cząstki camemberta

Sałatka

Sposób przygotowania
 

  • Camemberta pokroić w trójkąciki, opanierować w jajku oraz mieszance mąki łubinowej i migdałowej. Smażyć na oleju z awokado na dość intensywnej mocy palnika - panierka musi się szybko ściąć, żeby rozpuszczony camembert nie wypłynął.
  • Sałatę pokroić w paski i ułożyć razem z rukolą na talerzu. Awokado pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. Z oliwy i octu przygotować dressing. Doprawić do smaku solą i pieprzem, polać sałatkę. Na wierzchu ułożyć kawałki camemberta.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu