Pozbawione alergenów keto ciasto kokosowo - kakaowe to pyszny i delikatny w smaku deser, którym można się cieszyć bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia. Tylko naturalne składniki najwyższej jakości sprawiają, że to małe co nieco jest odżywcze i satysfakcjonujące.
Wszystkie składniki umieścić w malakserze i utrzeć na gładkie, jednorodne ciasto. Wylepić nim tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i piec do zrumienienia (ok. 8 minut) w piekarniku nagrzanym do 160° z włączoną funkcją termoobiegu. Ostudzić.
Masa kokosowa
Mus kokosowy (pastę) podgrzać razem z mlekiem kokosowym do rozpuszczenia. Ostudzić i ubić trzepaczką ze śmietaną kokosową. Dosłodzić do smaku. Wyłożyć na ostudzony spód.
Masa kakaowa
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Wyłożyć na masę kokosową. Wstawić do lodówki do stężenia (na min. 30 minut).