Cofnij Email Link
+ porcje
keto placki z cukinii i fety

Placki z cukinii i fety

Avatar for Modern Cavegirl
Keto placki z cukinii i fety są smaczne, odżywcze, ale także bardzo wszechstronne. Możesz podawać je jako lekki samodzielny posiłek, przekąskę lub dodatek do dań głównych. Ich ogromnym atutem jest również łatwość ich przygotowania.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 438.79 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Całkowicie odcisnąć z wody. Fetę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka rozbełtać i dodać do cukinii oraz fety, wymieszać do połączenia składników.
  • Tłuszcz rozgrzać na patelni. Smażyć placki z obu stron na rumiano.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Placki mogą stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzają się w towarzystwie gulaszy i sosów mięsnych, ale można je podać także z sałatką jako wegetariański obiad.