Keto galaretka owocowa z bitą śmietaną to doskonała okazja do zanurzenia się w kulinarnym świecie diety ketogenicznej. Ciesz się wyjątkowymi smakami, które doskonale współgrają z jej zasadami. Zdrowo, smacznie, z pasją - tak właśnie smakuje dieta keto!
Napój rozpuścić w 1 szklance wody, dodać żelatynę i podgrzewać delikatnie do momentu jej rozpuszczenia. Dodać drugą szklankę wody i wymieszać. Przelać galaretkę do płaskiego szklanego naczynia i odstawić do lodówki do stężenia na min. 1 h.
Gdy galaretka stężeje, pokroić ją w sześciany i przełożyć do szklanych pucharków. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.
Bita śmietana kokosowa
Żelatynę i erytrytol rozpuścić w mleku kokosowym lekko je podgrzewając. Ostudzić, przelać do syfonu, nabić i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Jeśli Twoim celem jest Wegańska Keto Galaretka Owocowa, to możesz zastąpić żelatynę agarem, jednak należy ją wtedy zagotować, aby uruchomić właściwości żelujące agaru.
Jeśli korzystasz z gotowej galaretki owocowej bez cukru, to przygotuj ją według zaleceń producenta i przejdź do 2. etapu przygotowywania galaretki.