Cofnij Email Link
+ porcje
baton kolagenowy bez cukru

Batoniki kolagenowe z kakao

Avatar for Modern Cavegirl
Keto baton kolagenowy to pyszny sposób na suplementację kolagenu. Idealnie sprawdzi się w roli przekąski lub uzupełnienia posiłku. To także świetny pomysł na mikołajkowy prezent DIY! :) Tylko 5 g węglowodanów netto w sztuce!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 3 minuty
Czas całkowity 8 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 3 sztuki
Kalorie 316.58 kcal

Składniki
  

Baton kolagenowy

Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania
 

Baton kolagenowy

  • Masło migdałowe rozpuścić razem z olejem kokosowym. Dodać ekstrakt z wanilii, kolagen i mąkę kokosową. Wymieszać do uzyskania pasty. Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i uformować prostokąt. Wstawić do lodówki do pełnego stężenia (ok. 30 minut).

Polewa czekoladowa

  • Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuścić na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Zanurzać w niej batoniki równomiernie obtaczając w polewie czekoladowej.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Jeśli korzystasz z czystego kolagenu, możesz chcieć dosłodzić batoniki. Dodaj do nich wtedy kropelek smakowych lub stewii w płynie.