Cofnij Email Link
+ porcje
ryba po grecku bez nadmiaru weglowodanów

Ryba po grecku

Avatar for Modern Cavegirl
Keto Ryba po Grecku to tradycyjny sposób na rybę z piekarnika. Odkryj niezwykłe połączenie smaków i zdrowia w tym keto przepisie!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Czas całkowity 55 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Polska
Ilość porcji 6 porcji
Kalorie 367.77 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Filety rybne obtoczyć w mące bambusowej i usmażyć z obu stron na maśle klarowanym do lekkiego zrumienienia. Ostudzić.
  • Marchewkę, paprykę i cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę posiekać drobno. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej z awokado, podsmażyć, zalać passatą pomidorową. Doprawić solą, pieprzem, listkami laurowymi, zielem angielskim i dusić ok. 10 - 15 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Można dodać ostrą paprykę. Ostudzić.
  • Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wyłożyć 1/3 warzyw w sosie pomidorowym. Następnie ułożyć połowę ryby. Powtórzyć do wyczerpania składników.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180℃ i zapiekać przez ok. 30 minut.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)