Cofnij Email Link
+ porcje
ketogeniczne pączki nadziewane

Bambusowe pączki z piekarnika nadziewane konfiturą

Avatar for Modern Cavegirl
Keto Pączki Nadziewane to nie tylko bezglutenowy przysmak, to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej, które kusi smakiem i doskonale wpisuje się w filozofię diety niskowęglowodanowej.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 6 sztuk
Kalorie 121.82 kcal

Składniki
  

Pączki

Nadzienie

Polewa

Sposób przygotowania
 

  • Tłuszcz rozpuścić, wymieszać z jogurtem i żółtkami. Białka ubić na sztywno z erytrytolem, ekstraktem waniliowym, kamieniem winnym i szczyptą soli. Mąkę bambusową wymieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej i wymieszać. Delikatnie połączyć z białkami.
  • Ciasto przelać do formy do donutów. Piec w piekarniku nagrzanym do 150℃ z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 25 minut do zrumienienia. Ciasto powinno wyrosnąć na tyle, aby otwór w donutach był z jednej strony zamknięty.
  • Pączki nadziewać konfiturą owocową i polać polewą.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)