Cofnij Email Link
+ porcje
Kokosowe pączki

Kokosowe donuty

Avatar for Modern Cavegirl
Kokosowe donuty z polewą jagodową to pyszny Keto deser, który sprawdzi się świetnie nie tylko w Tłusty Czwartek, ale także w pozostałą część roku.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 30 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 7 sztuk
Kalorie 242.01 kcal

Składniki
  

Donuty kokosowe

Polewa jagodowa

Sposób przygotowania
 

Donuty kokosowe

  • Wymieszać suche składniki, dodać jajka, olej kokosowy, mleko kokosowe oraz ekstrakt z wanilii. Zmiksować aż do uzyskania gęstej masy. Przełożyć do formy na donuty (do 3/4 wysokości). Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez ok. 20 minut. Ostudzić.

Polewa jagodowa

  • Olej kokosowy wraz z musem kokosowym podgrzać lekko do rozpuszczenia. Dolać mleko kokosowe i szybko wymieszać, żeby składniki dobrze się połączyły. Zestawić z ognia. Na koniec wmieszać sproszkowane jagody. Donuty maczać kolejno w jeszcze lekko ciepłej polewie.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)