Cofnij Email Link
+ porcje
babeczki z cukinii bez cukru i glutenu

Kakaowe babeczki z cukinii

Avatar for Modern Cavegirl
Przepyszny, mocno kakaowy wypiek z równie intensywnie kakaowym kremem z awokado. Kwintesencja zdrowego odżywiania w połączeniu z rewelacyjnym smakiem. Mój absolutny faworyt jeśli chodzi o słodkości!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 1 godzina
Rodzaj dania Deser, Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 196.46 kcal

Składniki
  

Babeczki

Krem z awokado

Sposób przygotowania
 

Babeczki

  • Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać odrobiną soli i odstawić na chwilę. W międzyczasie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać składniki mokre, razem z 3 łyżkami wody i odciśniętą z nadmiaru wody cukinią. Jeśli masa jest bardzo gęsta, dodać jeszcze odrobinę wody. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotami. W każdej umieścić 1/12 masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Wystudzić.

Krem z awokado

  • Wszystkie składniki kremu zblendować na gładką masę. Przełożyć do szprycy i udekorować kremem każdą babeczkę. Babeczki przechowywać w lodówce.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)