Esencja Świąt Bożego Narodzenia w płynie, czyli keto likier pierniczkowy to wspaniały trunek, który z pewnością uświetni każde świąteczne spotkanie. Tylko uwaga - jest tak dobry, że można stracić kontrolę... :P
Mleko kokosowe z solą podgrzać w garnuszku razem z erytrytolem do momentu pełnego rozpuszczenia się drobinek erytrytolu. Zestawić z ognia i dodać czekoladę połamaną na mniejsze kawałki, mieszać aż się całkowicie rozpuści. Następnie dodać masło migdałowe oraz przyprawę do piernika. Dokładnie wymieszać całość tak, żeby nie było żadnych grudek czy nierozpuszczonych elementów. Gdy płyn całkowicie ostygnie, dolać wódkę i wymieszać do połączenia składników. Przelać do butelki i przechowywać w lodówce. Na min. 30 minut przed serwowaniem wyjąć z lodówki, gdyż likier mocno gęstnieje w niskich temperaturach. Przed nalaniem do kieliszka wstrząsnąć butelką, aby rozmieszać miksturę.