Cofnij Email Link
+ porcje
keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym

Piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny, świąteczny keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym to kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia, jeśli chodzi o keto ciasta. Zawsze wszystkim smakuje i jest szybki w przygotowaniu. Polecam nie tylko w okresie Świąt!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 180.59 kcal

Składniki
  

Piernik czekoladowy

Nadzienie

Sposób przygotowania
 

  • Rozdzielić białka od żółtek. Czekoladę rozpuścić z mlekiem kokosowym (na bardzo małej mocy palnika), połączyć z żółtkami. Białka ubić na sztywno z keto słodzidłem. Pozostałe suche składniki wymieszać ze sobą, po czym dodać do masy czekoladowej. Wymieszać do połączenia składników, po czym delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek.
  • Ciasto przelać do kwardatowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160° z włączoną funkcją termoobiegu i piec ok. 20 - 25 minut do suchego patyczka. Ostudzić.
  • Piernik przekroić wzdłuż i przełożyć czekodżemem śliwkowym. Składniki polewy rozgrzać na małym ogniu i wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Oblać wierzch piernika i posypać płatkami migdałowymi.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)