Cofnij Email Link
+ porcje
keto kotlety nadziewane fetą

Kotlety nadziewane fetą

Avatar for Modern Cavegirl
Keto kotlety nadziewane fetą to pomysł na bardzo proste i smaczne danie obiadowe, które można przygotować w kilkanaście minut. Nadaje się także na grilla, więc perfekcyjnie sprawdzi się w sezonie letnim!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Ilość porcji 10 sztuk
Kalorie 147.52 kcal

Składniki
  

  • 400 g mięso mielone wieprzowe z szynki
  • 50 g woda
  • 50 g feta
  • 15 ml olej z awokado lub masło klarowane do smażenia
  • 1 ząbek czosnek
  • sól himalajskakłodawska lub morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • kolendra do smaku (u mnie ok. 0,5 łyżeczki)
  • tymianek do smaku (u mnie ok. 0,5 łyżeczki)
  • natka pietruszki według uznania

Sposób przygotowania
 

  • Fetę pokroić w kostkę tak, aby powstało 10 sztuk. Mięso mielone wyrobić z wodą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, podzielić na 10 części. Z każdej uformować kulkę, spłaszczyć i owinąć nią kostkę fety.
  • Masło rozgrzać na patelni. Smażyć pulpeciki na rumiano z każdej strony. Podawać w towarzystwie warzyw.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)