Cofnij Email Link
+ porcje
keto pierogi z mięsem i okrasą

Ciasto na pierogi

Avatar for Modern Cavegirl
Odkryj keto pierogi - niskowęglowodanową alternatywę dla tradycyjnych pierogów, łączącą w sobie smak i zdrowie. Ciesz się pierogami na diecie ketogenicznej!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 45 minuty
Czas gotowania 2 minuty
Czas oczekiwania 10 minuty
Czas całkowity 57 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Polska
Ilość porcji 38 sztuk
Kalorie 16.25 kcal

Składniki
  

Ciasto na pierogi

Sposób przygotowania
 

  • Wymieszaj składniki suche w misce. zalej gorącą wodą i mieszaj łyżeczką aż ciasto przestanie parzyć. Dodaj jajko i wyrabiaj dłonią do uzyskania elastycznej masy. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw na 10 minut.
  • Rozwałkuj ciasto i wykrawaj krążki o średnicy ok. 5 cm. Nakładaj ulubione nadzienie i formuj kształt pieroga, dokładnie zamykając boki ciasta.
  • Gotuj w osolonej wodzie przez ok. 2 minuty od wypłynięcia.1 Odcedź i układaj pierogi tak, żeby się ze sobą nie stykały.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Do wody warto dodać ok. 2 łyżki oleju (np. z awokado). Zapobiega to zlepianiu się pierogów.