Cofnij Email Link
+ porcje
Jajka z pastą z awokado

Jajka z pastą z awokado

Avatar for Modern Cavegirl
Szybkie, proste, a przy tym także efektowne. Od czasu do czasu warto poświęcić chwilę i przygotować sobie takie oto jajka nadziewane pastą z awokado.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 8 minuty
Czas całkowity 13 minuty
Rodzaj dania Lunch, Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 410.4 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ugotować na półtwardo. Ostudzić, obrać i przekroić na pół. W międzyczasie połowę awokado obrać i pokroić na kawałki. Wydrążyć żółtka z ugotowanych jaj i dorzucić je do awokado. Zblendować na gładką masę razem z oliwą. Masę doprawić solą i pieprzem, przełożyć do szprycy i nadziać nią białka. Posypać wędzoną papryką.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)