Keto chałka to pyszna alternatywa dla chleba i sposób na słodkie keto śniadanie. Idealna zarówno w towarzystwie konfitury owocowej, jak i po prostu maczana w kawie.
Keto sałatka z panierowanym camembertem (Paleo, LowCarb)
Keto sałatka z camembertem to świetny pomysł na pyszne śniadanie lub solidną przekąskę. Kremowy, rozpływający się camembert w panierce komponuje się rewelacyjnie z awokado i chrupką sałatą. Polecam o każdej porze roku!
Keto fondant czekoladowy, czyli lava cake (Paleo, LowCarb)
Pyszne dekadenckie ciastko czekoladowe z płynnym wnętrzem to obiekt pożądania każdego łasucha. Keto fondant czekoladowy spełni Twoje najskrytsze słodkie marzenia. Idealny na walentynkowy keto deser!
Keto pâté z wątróbki do smarowania (Paleo, LowCarb)
Keto pâté z wątróbki to pyszny pasztet do smarowania. Pełen wartości odżywczych oraz smaku stanowi świetny pomysł na niskowęglowodanowe śniadanie. Idealny do kanapek na bazie keto pieczywa i nie tylko…
Kolorowe keto ratatouille z salami (Paleo, LowCarb): Mięsny Ratatuj
Danie, które nie potrzebuje specjalnej reklamy – jest pyszne, kolorowe i zdrowe, w dodatku utrzymane w śródziemnomorskich klimatach. Jego jedyny minus to fakt, że jest ciut pracochłonne. Na szczęście wygląd i smak keto ratatouille z salami wynagradza wszelkie trudy. Koniecznie do zrobienia w sezonie! 🙂
Keto jesienny pasztet warzywny z dyni i cukinii (Paleo, LowCarb, Wege)
Pyszna jesienna przekąska w warzywnym wydaniu, czyli keto pasztet warzywny z udziałem dyni i cukinii. Pyszności nad pysznościami, w dodatku wegetariańskie. 🙂
Keto tarta z cukinią (Paleo, LowCarb, bez nabiału)
Co powiecie na tartę ze wspaniałym letnim warzywem, którego w sezonie zapewne macie pod dostatkiem? Keto tarta z cukinią to proste i smaczne danie, idealne na przekąskę, śniadanie, obiad i każdy inny posiłek… 😀 Polecam!
Keto galette z rabarbarem i frangipane (Paleo, LowCarb)
Sezon na rabarbar = sezon na ciasta z rabarbarem Sezon na rabarbar w pełni, nie mogło zatem zabraknąć keto ciasta z nim w roli głównej. Tym razem nie jest to ciasto na zimno tak, jak w przypadku sernika kokosowo – rabarbarowego, lecz prawdziwy wypiek. Zacznijmy od krótkich wyjaśnień – co to jest dokładnie galette i …
Keto magdalenki (Paleo, LowCarb)
Okazja goni okazję Walentynki zbiegły się w tym roku praktycznie z Tłustym Czwartkiem. Jeszcze nie zdążyłam dobrze złapać oddechu po jednej okazji, a już trzeba myśleć o tym, co przygotować na następną… 🙂 Ale nie mam zamiaru narzekać… Oby okazji do świętowania nigdy nie brakowało, a przede wszystkim oby nigdy nie zabrakło tych, z którymi …
Keto galette ze szparagami (Paleo, LowCarb)
Sezon szparagowy – reaktywacja W końcu pojawiły się w sklepach moje ukochane, upragnione i długo wyczekiwane szparagi…! Maj to w końcu miesiąc szparagów. Jednak w tym roku mam wrażenie, że wszystko odbywa się jakoś z lekkim opóźnieniem, bo mamy już praktycznie połowę maja, a szparagi pojawiły się w sprzedaży zaledwie jakieś kilka dni temu… I …
Sałatka nicejska (Keto, Paleo, LowCarb)
Pożywna i dość charakterna w smaku sałatka nicejska przywołuje na myśl słoneczne wybrzeże Południowej Francji i zapewnia feerię smaków.
Keto tapenada (Paleo, LowCarb)
Keto tapenada to nie tylko sposób na zwiększenie ilości zdrowych tłuszczów w diecie, ale przede wszystkim na pyszne, wykwintne antipasti.