Bezcukrowy keto syrop klonowy, czyli syrop do pankejków
Czy Wam także brakuje syropu do polewania naleśników czy pankejków…? Albo takiego, który można dodać do kawy czy jogurtu z granolą…? No właśnie – jest z tym niemały problem. Mimo, że dostępność tego typu produktów jest całkiem duża, to niestety większość z nich bazuje na niezbyt zdrowych i przyjaznych diecie ketogenicznej substancjach słodzących takich jak sukraloza czy maltitol. A i do zagęszczania używa się w nich zazwyczaj mało przyjemnych zagęszczaczy…
Jeśli zatem oprócz wartości makroskładników widniejących na etykiecie, zależy Wam także na zdrowiu, to brak jest tak naprawdę realnych opcji, jeśli chodzi o keto syropy. Ja jak do tej pory korzystałam z produktów dostępnych w USA, które kupowałam w sklepie internetowym iHerb. Można tam znaleźć kilka całkiem rozsądnych propozycji, jeśli chodzi o keto syropy klonowe, głównie słodzonych erytrytolem lub allulozą. Moim faworytem był ten syrop. Jednak – nie ukrywajmy – są to produkty dość drogie, zwłaszcza w stosunku do składu użytego do ich produkcji. Ot trochę erytrytolu i zagęstnika. Mimo, że taki keto syrop to nie jest coś, czego używa się codziennie, to tak czy siak nie jest to opłacalne…
Dlatego postanowiłam stworzyć swój własny keto syrop! Wyszedł naprawdę niezły i myślę, że przypadnie Wam do gustu… 🙂
Bezcukrowy keto syrop klonowy – składniki
TUTAJ znajduje się treść tylko dla członków Plemienia Modern Cavegirl. Zaloguj się lub dołącz do Plemienia w roli ŁOWCY, aby uzyskać dostęp. Więcej o Plemieniu przeczytasz tutaj.