wałek NIE PRZEGAP ŻADNEGO PRZEPISU! wałek
Chcesz dostawać powiadomienie na e-mail gdy pojawi się nowy post?
Obiecuję - żadnych reklam, tylko przepyszne przepisy wprost na Twoją skrzynkę! smile

bezcukrowy keto syrop

Bezcukrowy keto syrop klonowy (LowCarb, Vegan)

Bezcukrowy keto syrop klonowy, czyli syrop do pankejków

Czy Wam także brakuje syropu do polewania naleśników czy pankejków…? Albo takiego, który można dodać do kawy czy jogurtu z granolą…? No właśnie – jest z tym niemały problem. Mimo, że dostępność tego typu produktów jest całkiem duża, to niestety większość z nich bazuje na niezbyt zdrowych i przyjaznych diecie ketogenicznej substancjach słodzących takich jak sukraloza czy maltitol. A i do zagęszczania używa się w nich zazwyczaj mało przyjemnych zagęszczaczy…


WSZYSTKO O KETO SŁODZIKACH
Jeśli chcecie dowiedzieć się dlaczego wspomniane substancje słodzące nie są zalecane, zapraszam do zapoznania się z artykułem o keto słodzikach.

Jeśli zatem oprócz wartości makroskładników widniejących na etykiecie, zależy Wam także na zdrowiu, to brak jest tak naprawdę realnych opcji, jeśli chodzi o keto syropy. Ja jak do tej pory korzystałam z produktów dostępnych w USA, które kupowałam w sklepie internetowym iHerb. Można tam znaleźć kilka całkiem rozsądnych propozycji, jeśli chodzi o keto syropy klonowe, głównie słodzonych erytrytolem lub allulozą. Moim faworytem był ten syrop. Jednak – nie ukrywajmy – są to produkty dość drogie, zwłaszcza w stosunku do składu użytego do ich produkcji. Ot trochę erytrytolu i zagęstnika. Mimo, że taki keto syrop to nie jest coś, czego używa się codziennie, to tak czy siak nie jest to opłacalne…

Dlatego postanowiłam stworzyć swój własny keto syrop! Wyszedł naprawdę niezły i myślę, że przypadnie Wam do gustu… 🙂

Bezcukrowy keto syrop klonowy – składniki

TUTAJ znajduje się treść tylko dla członków Plemienia Modern Cavegirl. Zaloguj się lub dołącz do Plemienia w roli ŁOWCY, aby uzyskać dostęp. Więcej o Plemieniu przeczytasz tutaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Ocena przepisu