Keto grahamki – gratka dla fanów ciemnego pieczywa
Kolejna odsłona keto pieczywa. Tym razem są to keto bułki przypominające wyglądem znane i lubiane grahamki. Pierwotny zamysł był taki, żeby zrobić bułki do hot dog’ów (stąd podłużny kształt), ale po upieczeniu okazały się być bardziej dorodnymi grahamkami… 😀 Przynajmniej pod względem kolorystyki, bo w smaku rzecz jasna nie są podobne (z oczywistych powodów brak w nich mąki typu graham). Kształt można uformować dowolnie – okrągły typowy dla grahamek jak najbardziej też zda egzamin.
Bułeczki powstają z samych białek. Nadają im one puszystości i objętości. Jeśli zastanawiacie się co zrobić z pozostałych po tym przepisie żółtek, to gorąco polecam budyń lub creme brulee…
Keto grahamki – składniki
TUTAJ znajduje się treść tylko dla członków Plemienia Modern Cavegirl. Zaloguj się lub dołącz do Plemienia w roli ŁOWCY, aby uzyskać dostęp. Więcej o Plemieniu przeczytasz tutaj.