Steki z kalafiora – pyszna alternatywa dla mięsa
Dzisiaj trochę przekornie… 🙂 No bo prezentowane danie nie ma nic wspólnego z mięsem, a mimo to pojawia się tutaj określenie „stek” zarezerwowane przecież dla solidnej sztuki mięsa. Niemniej mamy do czynienia z solidnymi kawałkami kalafiora, opanierowanego i usmażonego niczym najlepszy mięsny kotlet. Chociaż może bardziej adekwatne byłoby określenie „sznycel” z kalafiora… O tym musicie jednak zdecydować sami… Mi jest obojętne – ważne, że jest pysznie! 😀
Steki z kalafiora to świetna wegetariańska propozycja na keto obiad lub przekąskę. Do tego świetnie pasuje sos w typie aioli (pieczony czosnek + majonez) oraz jakaś zieleninka. Koniecznie spróbujcie! 🙂
Steki z kalafiora – składniki
TUTAJ znajduje się treść tylko dla członków Plemienia Modern Cavegirl. Zaloguj się lub dołącz do Plemienia w roli ŁOWCY, aby uzyskać dostęp.
Będziesz mieć także możliwość stworzenia jadłospisu z udziałem tego i innych przepisów. Więcej o Plemieniu przeczytasz tutaj.